teaserMarktBreda.jpg teaserWever.jpg teaserBoerderijDorst.jpg

Home

Het Grafisch Bureau Van Gils is een groep vrijwilligers die zich bezighoudt met allerhande non-profit zaken op grafisch, fotografisch en videografisch terrein, en is gelieerd aan Foto- en Videovereniging F.A.K. Lumen te Goirle. 

Gorp & Rovert van leengoed tot landgoed

 

 

Verkrijgbaar via oa.: Blz. Boekhandel Buitelaar b.v. via www.blz.nl/buitelaar/ of bureel de Hovel 21, 5051 NP Goirle. Tel.: 0031 (0)13 5301122

 

Lees hier de indruk van het regionaal archief Tilburg

 

Of hier een interview met Kees van Kemenade van de Hilverbode.

 


Adriaan van Campen,  de grootste crimineel van de Baronie van Breda
Criminaliteit en justitie in de 18de eeuw.

 

 

 

Frank van Gils (L) en Karel van Campen (R) herdenken de executie van hun overovergrootvader op de Grote Markt van Breda, 225 jaar gelden.

 

De 18e eeuw was een zware tijd voor Brabant. Crises zijn van alle tijden...

Lees verder

 

 

 

 

 

In de achttiende eeuw hield Adriaan van Campen zeventien jaar lang de Baronie in zijn greep met afpersing en brandstichting. Lees verder over:

 

‘Adriaan van Campen,  de grootste crimineel van de Baronie van Breda.’

Het boek bevat 140 kaarten en prenten die een goed beeld geven van de baronie en de vestingstad Breda. Naast het rijk geïllustreerde boek worden honderden pagina’s bronmateriaal in getranscribeerde vorm beschikbaar gesteld via internet.

Dankzij een inspanning van de Mastboom-Brosensstichting en de Provincie Noord-Brabant kan het boek tegen een uiterst voordelige prijs worden aangeboden.

Boekblok 170x240 mm, full colour, 268 pagina’s, genaaid gebonden, harde omslag.

Het boek is te koop bij Blz. Boekhandel Buitelaar b.v. via www.blz.nl/buitelaar/ of bureel de Hovel 21, 5051 NP Goirle. Tel.: 0031 (0)13 5301122. De prijs is dankzij gulle sponsoring € 19,50.